AKDENİZ BÖLGESİ'NİN VAZGEÇİLMEZ 10 KAMP YERİ


1-Olympos
Olympos Antalya’nın en gözde, en bilinen ve en çok tercih edilen yerlerinde bir tanesidir. Hem kampın hem de denizin tadını en iyi çıkartabileceğiniz, tarihi ile sizi geçmişte bir yolculuğa çıkartan, sıcacık havasıyla tatilcileri ve kamp severleri bir araya getiren benzersiz bir yer. Masmavi denizi, yeşille boyanmış dağları ve dağlara uzanan sahili ile ziyaretçilerine harika bir Akdeniz manzarası sunuyor. Dilerseniz deniz kenarında, yeşille dolu ormanlarda, çadır veya karavanla kampı tercih edebileceğiniz gibi bir çok bungalov ve pansiyonlarda da konaklayabilirsiniz. Kadir’in Ağaç Evleri ise bu bölgenin en meşhur kamp alanları arasında yer almaktadır.


2-Kaş Camping
Club Kaş Camping’in belki de gerçek ev sahipleri kediler, kaplumbağalar, su altındaki bir sürü farklı canlı ve arada bir uğrayan sürpriz ziyaretçileridir. Tavla oynayıp, gölgede bir şeyler içmek isteyebilirsiniz. Veya deniz manzarasıyla sakinleşip, kitap okuyabilirsiniz. Dilediğiniz pek çok aktivite için kampta keyifli yerler de bulunmaktadır. Bungalov, çadır, karavan ve kulüp odalarında konaklayabilirsiniz.


3-Patara
Akdeniz Bölgesi‘nin en uzun plajı olan Patara, Antalya ve Muğla sınırları arasında yer almaktadır. Patara, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklığından kaçmak isteyenler için oldukça uygun bir yerdir. Kamp yapmak isteyenler için de Toros Dağları‘nın eşsiz manzarası ile uçsuz bucaksız kumsalın eşsiz birleşimi ile kampçıların vazgeçilmezleri listesindedir. Ayrıca Patara eski zamanlarda Likya uygarlığına başkentlik yapmış bir şehirdir ve o zamanlardan kalan gezebileceğiniz bir çok antik kent bulunmaktadır. Patara plajı aynı  zamanda karetta karettaların yumurtalarını bıraktıkları kumsallardandır. Bu nedenle bazı dönemlerde giriş yapılamamaktadır. Türkiye’de çöl iklimine sahip en popüler bölgedir. Bir sahildeki birçok imkana sahip olsa da kamp alanı bulunmamaktadır.


4-Adrasan
Olympos‘a oldukça yakın olan bir diğer kamp alanı da Adrasan‘dır. Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer almaktadır. Sakin ve huzurlu bir kamp yapmak isteyenlerin tam da istedikleri gibi bir yerdir. Kumsalın hemen yanında ağaçların arasında oldukça güzel bir kamp alanı bulunmaktadır. Doğası, denizi, huzurlu ve sakin oluşu tüm bu güzellikleriyle mutlaka gidilmesi ve kamp yapılması gereken yerlerdendir. Sakin oluşu da bir çok kampçı tarafından tercih edilmektedir.


5-Dedegöl Dağı
Isparta‘nın Melikler Yaylası’nda yer alan Dedegöl Dağı Isparta’da kamp yapılacak yerler arasında ilk sıradadır. Doğayla iç içe olan bu güzel yer, her ne kadar denizi olmasa da yemyeşil ormanlarıyla ve gösterişli dağlarıyla özellikle kampçılara harika bir ortam sunuyor. Bir çok gezilecek mağara, trekking yapılacak rotaları ve tırmanış yapabileceğiniz Dedegöl Dağı sizlere bir çok imkan sağlamaktadır.


6-Taşucu
Mersin’in gizli kalmış yerlerinden biri olan Taşucu, Mersin’in Silifke ilçesinde yer almaktadır. Sahil boyunca uzanan kamp alanları, sayısız plajları ve doğayla olan mükemmel birleşimi biraz yalnız kalıp kafasını dinlemek isteyenler için oldukça idealdir. Doğa yürüyüşleri ve dalış için de elverişli olan Taşucu, Roma ve Bizans döneminden kalma gezebileceğiniz bir çok antik yapı bulunmaktadır. Boğsak Kamping ve Akçakıl Kamping bölgedeki en popüler kamp alanlarındandır.


7-Geyikbayırı
Antalya’da bulunan Geyikbayırı Türkiye’nin en büyük kaya tırmanışı bölgesidir ve Dünya’da da sayılı bölgeler arasında yer almaktadır. Bir çok kamp alanının yanı sıra yapabileceğiniz bir çok aktivite de yer almaktadır. Örneğin; kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü ve gün batımını en güzel şekilde izleyebileceğiniz sahilde dolaşmak. Şehire de oldukça yakın olan Geyikbayırı kamp için oldukça uygundur. birden fazla tesisin olduğu bu yerde ister bungalovlarda, ister çadırlarda, isterseniz de küçük evler kiralayıp istediğiniz kadar kamp yapabilirsiniz.


8-Salda Gölü
Türkiye’nin en derin tatlı su gölü olan Salda Gölü Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer almaktadır. Eşsiz güzellikte olan maviliği ile insanın başını döndüren Salda Gölü son zamanlarda oldukça fazla ziyaretçinin uğrak noktası haline gelmiştir. Kamp için hem çok güzel hem de farklı aktiviteler yapabileceğiniz bir yerdir. Deniz kenarında kamp yerine göl kenarında kampı tercih edenler için de oldukça ideal bir yerdir. Bu yıl düzenlenecek SaldaFest 2018‘e ev sahipliği yapacaktır.


9-Anamur
Mersin’in bir ilçesi olan Anamur çok sayıda kamp alanları ile kampçılar için en ideal şehirlerden bir tanesidir. Sahile oldukça yakın olan kamp alanları çadırınızı alıp denizin önünde kalabileceğiniz huzurlu bir ortam sağlıyor. Anamur Plajı da karetta karettaların yumurtalarını bıraktığı bir diğer plajdır ve Ağustos ayının sonunda yumurtadan çıkışlarını izlemek için bir çok insan burayı ziyaret etmektedir.

10-Andriake Limanı
Demre‘de bulunan Andriake Limanı çevresinde motorsiklet ve çadır kampçılarının kalabileceği bungalov evler ve bir çok doğal kamp alanları yer almaktadır. Bunlardan en ilgi çekeni ve en çok tercih edilen yer Andriake Camping’tir. Bu kamp bölgesinin en güzel özelliği hem denizin hemde derenin kesiştiği bölgede bulunmasıdır. Bu yüzden istediğiniz zaman tatlı suya istediğiniz zaman tuzlu suya girebilirsiniz. Ayrıca Andrake Antik Kenti‘ni gezebilir, Akdeniz’in eşsiz tarihini inceleyebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAMP YAPMAYA ÇIKACAK KİŞİLERİN BİLMESİ GEREKEN 17 FAYDALI TÜYO 18 Faydalı Tüyo

İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN EN İYİ 15 KAMP ALANI

AVRUPA'NIN MUHTEŞEM MANZARALI 10 TREN ROTASI