Kayıtlar

Eylül 5, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BİR GENÇLİK RÜYASI: "INTERRAIL"

Resim
Interrail, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen gençler için heyecan verici bir deneyim. Ekonomik bir seyahat yöntemi olmasının yanında yeni arkadaşlıklar kurmak, sürprize açık rotalarda gündelik hayatta karşılaşılmayacak onlarca anıyı biriktirmek için hayal edilen ve ‘Bir gün mutlaka yapmalıyız’ denilen bir keşif. Onlarca yıl süren eğitim hayatında anlatılan, öğretilmek istenen birçok şeyi kısa süreli bir seyahatte deneyimlemek, biraz da gerçek hayatı görmek, farklı kültürlere tanık olmak ve dünyanın sanılandan çok daha güzel bir yer olduğunu anlamaya yardımcı oluyor bu süreç. Sık sık bir araya gelinen arkadaş gruplarındaki sohbetin öncelikli konularından biri gelecek kaygısı. ‘Mezun olduktan sonra ne yapılacak, nerede işe bulunacak, hangi alanda bir kariyer planlaması yapılacak’ gibi sorular uzun vadeli gelecek planının en temel sorunları. Geleceğe hazırlık yapılan eğitim sürecinde hayata bakış açısını temelden değiştirecek onlarca alternatif proje ve etkinlik var. Interr

HAVAALANINDA SABAHLAMAK VE GECELEMEK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Resim
Havaalanında sabahlamak fikri bulunduğunuz yere göre oldukça korkutucu olabilir. Venezuela, Kolombiya gibi güvenlik konusunda sıkıntılı ülkelerde hiç bir bilginiz olmadan havalimanında gecelemek, uyumak büyük stres sebebidir. Havalimanında gecelemek için onlarca sebep sayabiliriz. Bazen başka bir şansınız olmayabilir. Her kuruşun değerini bilen üniversite öğrencilerinin seçimi olabileceği gibi diğer gezginler de zorunluluktan havalimanında gecelemek zorunda kalabilirler. Bazı havalimanlarında bir köşeye kıvrılmak son derece güvenli ve kolay olabileceği gibi bir diğer havalimanında uyumak için uygun ortam bulunmayabilir. Bir ülkedeki havalimanı rahat etmeniz için her türlü imkanı sunarken diğer ülkedeki gecenizi zehir edecek şekilde düzenlenmiş de olabilir. Hangi havalimanında uyumak zorunda kalırsanız kalın bunu bir tarz olarak benimsemiş ilginç gezginlerin deneyimlerinden faydalanmak, bazı ipuçlarını akılda tutmak hem rahatınız hem de güvenliğiniz açısından önem taşımaktadır.

SEYAHAT ETMEK İÇİN PARA BİRİKTİRME ÖNERİLERİ

Resim
Seyahat etmeyi düşünenlerin en çok yakındığı konu bütçe. Birçok kişi seyahatin önündeki engel olarak maddi sebepleri gösteriyor. Birçok kişi de seyahat etmenin çok maliyet getirdiğini düşünüyor. ‘Seyahat edenler bu parayı nerede buluyor’ demeyi bir kenarı bırakıp, bazı küçük tasarruflarla seyahat etmek için bütçe ayarlamak düşünüldüğünden daha kolay. Seyahat etmek için ihtiyaç duyulan parayı biriktirmek için bu önerilere göz gezdirin. Seyahat Etmek İçin Tasarruf Önerileri 10. Küçük tasarruflarla başlayın Gündelik hayatta o kadar gereksiz şeylere para harcıyoruz ki. Sadece küçük harcamalardan vazgeçsek ya da kontrol altına alabilsek, büyük bir tasarruf tutarı ortaya çıkıyor. Öğle yemeğini evden götürmek, dışarıda yemek sırasında su almamak, abur cubur harcamalarını kontrol etmek bütçe için oldukça faydalı. 9. Seyahat takvimini planlayın Seyahat planını yazılı hale getirmek, ilk adımı atmak için etkili bir yöntem. Kağıt üzerine dökülen plan, insanı motive ediyor.