MÜZE KART NEDİR?


Müze kart nedir: Sadece Türk vatandaşlarının alabileceği Müzekart Türkiye’de 300’den fazla müzede geçerlidir. Hemen hemen her müzeye bu kart ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Aynı müzeye yılda en fazla 2 kere ücretsiz girebilirsiniz. Eğer öğrenci değilseniz mutlaka size tavsiye edeceğim müze kart türü budur.

Müze kart ücreti: Yıllık 40₺.

Müzekart Satış Noktaları: Müzekart’ı internetten yada yazımın en altında listelediğim satış noktalarından alabilirsiniz.

Not: Müzekart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı; Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değildir.

Müzekart İndirimli (Öğrenciler İçin)
İndirimli Müzekart öğrenciler ve öğretmenler için tasarlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ile özel ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenler bu kartı alabilir. Öğrenciler ise başvuru sırasında öğrenci kartını yada öğrenci belgelerini gösterip bu kartı alabilir.

İndirimli müze kart ücreti: Yıllık 20₺.

İndirimli Müzekart Satış Noktaları: İndirimli Müzekart’ı internetten yada yazımın en altında listelediğim satış noktalarından alabilirsiniz.

Not: Emekli Öğretmenler, Özel Dershane Öğretmenleri ile Üniversite Öğretim üye/görevlilerine bu madde hükmü uygulanmaz.

Müzekart+ (Müzekart Plus)
Müzekart Plus’ın normal Müzekart’tan farkı; bu kart ile aynı müzeye istediğiniz kadar giriş yapabilirsiniz. Bu kartta sadece Türk vatandaşları içindir.

Ayrıca bu kart size özel müzelerde ve etkinliklerde indirim sağlayabilir. Hangi müzelerde ve ekinlikler de ne kadar indirim sağladığına buradan bakabilirsiniz.

Müze kart plus ücreti: Yıllık 50₺.

Müzekart Plus Satış Noktaları: Müzekart Plus’ı internetten yada yazımın en altında listelediğim satış noktalarından alabilirsiniz.

Not: Topkapı Sarayı Müzesi Harem Dairesi, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri Yamaçevler ve Göreme Açık Hava Müzesi Karanlık Kilise’ye yapılacak ziyaretlerde geçerli değildir.

Museum Pass İstanbul
İstanbul‘u ziyarete gelen turistler için tasarlanan bu kart sadece İstanbul’daki müzelerde geçerlidir. Her bir müzeye bir kez giriş yapılabilir. Bu kart Müzekart Plus gibi istanbuldaki özel müzelerde ve etkinliklerde indirim de sağlar.

Museum pass İstanbul ücreti: 5 günlük 85₺.

Not: Bu kartın geçerli olduğu yerlere normal yıllık Müzekart’ınız ile girebilirsiniz. Bu kartı sadece turistler için bilgi amaçlı ekledim.

Museum Pass Ege
Aynı Museum Pass İstanbul gibi bu kartta belirli gün sayısı ile sadece Ege bölgesinde geçerlidir. Bu kart yine Ege bölgesine gelen turistler için tasarlanmıştır.

Museum pass Ege ücreti: 7 günlük 85₺.

Not: Bu kartın geçerli olduğu yerlere normal yıllık Müzekart’ınız ile girebilirsiniz. Bu kartı sadece turistler için bilgi amaçlı ekledim.

Museum Pass Akdeniz
Akdeniz bölgemizi ziyaret etmeye gelen turisler için tasarlanan bu kart ile Antalya, Mersin ve Adana illerinde bulunan bütün müze ve örenyerlerinde bir kere giriş yapabilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAMP YAPMAYA ÇIKACAK KİŞİLERİN BİLMESİ GEREKEN 17 FAYDALI TÜYO 18 Faydalı Tüyo

İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN EN İYİ 15 KAMP ALANI

AVRUPA'NIN MUHTEŞEM MANZARALI 10 TREN ROTASI