KAMPTA HAYATTA KALMA KİTİ NASIL OLMALI?


Ormanda uzak bir bölgeye mi gidiyorsunuz? Kaybolma ihtimalini düşündünüz mü? Olumsuz durumlar için hayatta kalma kiti, bir düdük çifti ve bir takım avcılık, balık tutma ve barınak malzemelerine sahip olmanız gerekir. İyi bir hayatta kalma kiti kurmanın anahtarı, nasıl kullanılacağını bildiğiniz eşyaları yanınıza almaktır. Örneğin, olta takımı eğer balık tutmayı biliyorsanız faydalıdır!

Bir hayatta kalma kiti, tek bir amaca yönelik olmalıdır ki: uzak bir bölgede kaybolmanız durumunda sizi hayatta tutsun. Hayatta kalma kiti için eşyalarınızı yanınıza almadan önce kendinize şu soruyu sorun: Birincil tehlike nedir? Soğuk yaralanmalar (soğuk ısırığı, hipotermi gibi) mı? Isı yaralanmaları (güneş yanığı, güneş çarpması) mı? Su temini (dehidrasyon) mi?

Açlık ve hayvan saldırıları gibi tehlikeler de ciddi bir durum oluşturur, ancak daha olası tehlikeler genellikle güneş yanığı, hipotermi ve dehidrasyondur. Gideceğiniz kamp alanında olası tehlikeleri göz önünde bulundurun ve eşyaları buna göre yanınıza alın.

Önerilen Hayatta Kalma Kiti Ürünleri:

Ateş Başlatıcı:
Bunlar magnezyum çubuğu, su geçirmez kibritler, rüzgara karşı dayanıklı çakmak veya büyüteç olabilir. Ateş hayatınızı kurtarabilir. Arıtma için suyu kaynatmak için kullanılabilir,ısınmak için kullanabilir, elbiselerinizi kurutabilir, yemeğini pişirebilirsiniz.Ateş başlatmak hayatta kalma kitinde öncelik olarak yukarıda olsun.

Barınak:
İyi bir barınak; donma, hipotermi, hayvanlar ve güneşin sıcaklığı tehlikelerine karşı hayatta kalmanıza yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra panço veya alüminyum battaniye donma, hipotermiye karşı koruma sağlayabilir.Ancak çantaya sığacak kadar küçük olabilir.

Sinyal:
Yürüyüş boyunca grubunuzdan ayrıldıysanız, bir düdük özellikle gruptaki küçük çocuklar için çok etkili bir hayatta kalma kiti ögesi olabilir. Düdüğün üç kere çalınması sıkıntıya işaret edecektir. Ayrı aralıklarla ateşlenen üç silah ateşi, avlanma halindeyken de bir tehlike sinyali olarak kullanılabilir.

Ayrıca kaybolmanız durumunda, operatörünüzün konum bilgilerini sms ile gönderme servisini kullanarak internet erişimi olmadan konumunuzu çevrenizle paylaşabilirsiniz.

Gıda:
Zor durumlar için listenize ufak bir yiyecek eklemek yararlı olabilir. Bir fıstıklı bar, çikolata parçası, enerji içeceği gibi bir şey, hem enerji kaynağı hem de stresin hafifletilmesi için faydalı bir araç olabilir. Çoğumuz yiyecek olmadan birkaç haftalığına hayatta kalabiliriz, bu nedenle gıda sakin kalmak ve mantıklı düşünmek için gerçekten önemli. Birkaç hafta kamp yapacağınız bir bölgeye gidiyorsanız, listenize av ve balıkçılık malzemeleri eklemeniz katkı sağlayabilir.

Kişisel İlaçlar:
Eğer günlük almanız gereken bir ilaç varsa; alerji ilacı, astım ilacı, insülin iğnesi gibi. Kampınız ya da yürüyüşünüz sırasında her zaman yanınızda olduğundan emin olun!

Kitiniz oldukça küçük olmalı.Çok fazla yer kaplamıyor veya size çok fazla ağırlık katmıyor ancak hayatınızı kurtarabilecek kadar önemli.Herşeyi kapsamasına gerek yok. Sizi hayatta tutsun yeter.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAMP YAPMAYA ÇIKACAK KİŞİLERİN BİLMESİ GEREKEN 17 FAYDALI TÜYO 18 Faydalı Tüyo

İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN EN İYİ 15 KAMP ALANI

AVRUPA'NIN MUHTEŞEM MANZARALI 10 TREN ROTASI