İSTANBUL ŞİLE SAHİL KAMPI
Sahil Kamp İstanbul 35 hektar orman arazisi üzerine kurulmuş olan deniz kenarında bir Dinlenme Spor Aktivite ve Eğitim tesisidir. Tesisler Şile Sahilköy Köyü Büyük İskele mevkiinde bulunmaktadır. Kamp çam ağaçları ile örtülüdür. Çam ağaçlarının altları temizlenerek ilaçlı ahşap platformlar kurulmuştur. . Platformlar üzerinde çadır veya piknik masaları kurulmuştur. Platform çadır ve piknik alanları 20 dönümden fazla alandır. Çadır ve konaklama yerlerinin ihtiyacını karşılayan yeteri kadar çeşme vardır. Tuvalet ve duş mevcuttur. Aynı alanda büfe, market ve 200 m2 cafe bulunmaktadır. Marketimizde şehir fiyatları ile alışveriş yapabilirsiniz. Denize bakan kayalıkların üzerine kurulu geniş çardaklar bulunmaktadır. Çardaklarda dinlenmek uyumak ve geceyi geçirmek mümkündür.
Denize bakan tepede ise özel menüsüyle spesiyal Restaurant bulunmaktadır.İleride deniz ve ormanın bitişiğindeki 19 bungalovda hafta sonunu veya tatilinizi geçirebilirsiniz.
75 m2 lik salonda eğitim seminerleri veya her türlü toplantı yapılabilir. Biraz daha ileride karavan alanında karavanlarınızı kurup bir yılı keyifle tatil yapın.
Çocuk kampları, Şirket Organizasyonları, Bireysel Aktiviteler ve VIP Projeler olmak üzere doğayı seven herkesin kendine uygun bir şeyler bulabileceği bir kamp merkezi.
Özgür ruhlar, hayattan keyif almayı sevenler bu fırsat sizin için! Karadeniz’e sınır parkurları benzersiz doğa şekilleri arasında güçlü ATV'lerle, keyif; macera, adrenalin dolu bir motor sporu heyecanı yaşamak isteyenler için ATV Safari!!!
Unutulmaz an ve anılarla gerçek bir Survivor Parkuru deneyimini yaşamaya ne dersiniz? Parkurlarda rakip takımla yarışırken kendinizi gerçek bir yarışma heyecanı içerisinde bulacaksınız. Bu heyecanı hemen şimdi yaşamak istersiniz değil mi? O halde sen de durma MACERAYA KOŞ
Hayatta Kalma Eğitimi Doğada hayatta kalabilmek için, zorunlu olan bilgilerin, disiplinlerin ve tekniklerin öğrenilmesi ve bunların uygulanabilmesi gerekmektedir.
ŞİLE SAHİLKÖY İstanbul'un en büyük üçüncü ilçesi olan Şile, en fazla ormanlık alana sahip bölgedir ve % 70'i ormandır. Sahilköy İstanbul'a 50 km mesafede bulunan deniz kenarında ormanla bitişik şirin bir tatil köyüdür. Sahilköy Türkiye`nin cennet köşelerinden biridir.Tabiat harikası bu köyde huzur dolu vakit geçirebilirsiniz. Son yıllarda, Şile otobanının revize edilerek genişletilmesiyle, Sahilköy'e gelen yerli ve yabancı turist sayısı artmış ve bunun yanında, günübirlik hafta sonu tatilcilerin de vazgeçilmez bir tatil merkezi olmuştur.. Şile ve Sahilköy'de yapılan çeşitli araştırmalar Şile çevresinin tarih öncesinde (Cilalı Taş Devri) iskan edildiğini göstermektedir.
Kefken ile Bulgaristan sınırı arasındaki Karadeniz sahil kesiminde yapılan tarih öncesine ilişkin çalışmalarda, çeşitli yerlerde Paleolitik çağın muhtelif bölümlerine ve özellikle Epi-Paleolitik döneme ait bir çok konak yeri ve işlik saptanmıştır. Buluntu yerlerinin sayısındaki artıştan, buzul sonrası dönemde (yaklaşık M.Ö. 12000 ile 6000 arasında) Karadeniz kıyı şeridi üzerinde önemli bir nüfus yoğunluğunun olduğu açıkça bellidir. Nitekim İstanbul'un en eski buluntu yerleri arasında Şile'nin Ağva ve Sahilköy (Domalı) köyleri bulunmaktadır.
Marmara kıyısında Ambarlı'yı da içine alan kıyı konak yerlerinden biri olan Sahilköy, aynı adı taşıyan koyun kuzeyindeki kumluğun batısındadır. Sahilköy'e ait yontma taş aletler, Göztepe ve Kazlar deresinin doğusuna rastlayan Dereağzı Tepesi üzerinde toplanmıştır.
KUM ZAMBAĞI (Pancratium maritium) Belirtilen kumullar üzerinde Şile ile özdeşleşmiş yeşil yapraklı, beyaz çiçekli, soğanlı bir bitki olan KUM ZAMBAĞI (Pancratium maritium) bilhassa çiçekli bir halde güzelliği ve kokusu ile Temmuz-Eylül ayları arasında gözlemlenebilmektedir. Türkiye kıyılarında kumul alanlarda yayılım gösteren, ancak giderek nesli tehlike altına girmeye başlayan, tıbbi amaçlarla da kullanım potansiyeli bulunan kum zambağı; biyolojik çeşitlilik bakımından Göksu Deltası'nın önemli soğanlı bitkilerinden biridir. Biyoçeşitlilik yönünden korunması ve geliştirilmesi gereken bir türdür. Kum zambağı bitkisi, doğal yaşam alanları olan kumul sahillerin büyük bölümünün plaj olarak kullanılması, insanlar tarafından çiğnenmesi, çiçeklerinin koklamak ve evlerini süslemek için koparılması ve soğanlarının toplanması nedeniyle nesli tehlike boyutuna ulaşmış bir türdür. Kokulu ve dekoratif çiçekleri ile önemli bir süs bitkisi olma niteliğine sahip kum zambakları içerdiği 150'den fazla olan alkaloid nedeniyle pestisit ve tıbbi bitki olma özelliğinde taşımaktadır. Arizona Eyalet Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmada ise antikanser etkili bir madde olan Pancratistain'in; Pancratium maritimum'da bulunduğu tespit edilmiştir.
Şile yalnızca denizi ile değil, sahip olduğu diğer doğal zenginlikleriyle de çok önemli bir ilçedir. Yaklaşık 1 km'lik bir alan kaplayan kumul sistemi, batı ucunda Kumbaba Tepesi'nden bitişiğindeki tepelere kadar uzanır. Kumul sistemini çevreleyen sulak alanlar, sarp kayalıklar, orman ve çalı bitki örtüsü bölgenin doğal zenginliklerine olağanüstü katkıda bulunur. DHKD'nin sürdürdüğü çalışmalar sonucu, Şile-Sahilköy Kıyıları, Türkiye'nin Önemli Bitki Alanları'ndan biri olarak belirlenmiştir. Şile-Sahilköy Kıyıları 6 tanesi Türkiye'ye endemik olmak üzere, toplam 16 nadir bitkiye ülke çapında ev sahipliği yapar. Bunlardan üçü [kum incisi (Aurinia uechtritziana), Karadeniz salkımı (Silene sangaria) ve sahil sığır kuyruğu (Verbascum degeni)] Türkiye'nin imza attığı uluslararası Bern Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınması gereken bitkilerdir. Bu bölgede Kumbaba Kumul Tepesi ve Doğancılı-Alacalı kumulları I.Derece Doğal Sit Alanları ilan edilmiştir.